Milyen hatással vannak szervezetünkre a bogyós gyümölcsök?

berries-2441679_1920

A közkedvelt gyümölcseink olyan értékes összetevőkkel járulnak hozzá szervezetünk egészségéhez, mint természetes antioxidánsaik, védik szervezetünket a káros anyagok okozta oxidációs hatástól, csökkentik a szívroham kialakulásának veszélyét, erősítik az immunrendszert, különféle vitaminjaik (B1, B2, niacin, C) a sejtek anyagcsere folyamataiban töltenek be fontos szerepet.

Málna: a piros gyümölcsökre jellemzően gazdag C-vitamin vitamin forrás, ami a káros szabadgyökök kialakulása ellen véd, erősíti az immunrendszert és segít a rákos megbetegedések megelőzésében. A-vitamin tartalma látásunkat javítja. Piros színanyaga pedig hatékonyan mérsékli a magas vérnyomást. Kiváló lázcsillapító és baktériumölő, B1-, B2-vitaminok és flavonoid tartalmának köszönhetően jelentős emésztésjavító. Másnaposságra is ajánlott. Gazdag vitaminkészlete természetes szépségünk megőrzésében is közrejátszik, ragyogóvá teszi a bőrt és dúsabbá a hajkoronát.

Indiáncseresznye : a cseresznye igen lédús vitaminbomba, A-vitamin és béta-karotin tartalma miatt szemünk épségéért is felel. Csökkenti a vér húgysavszintjét, az ízületi megbetegedések megelőzésében is bizonyított hatása. Fogyasztása a fogak és csontok fejlődéséhez is igen fontos. Káliumtartalma ugyanis a megfelelő izomműködésért, a normál vérnyomásért, és az optimális szívritmusért felelős. Kiváló vese- és vértisztító tulajdonsága miatt bőrmegújító szerepe is van.

Szőlő : a szőlő egészségünk őrzője, megszünteti a migrént és hozzájárul az agy egészségéhez, valamint késlelteti a neurodegeneratív betegségek kialakulását. A szőlő rezveratrol tartalma emellett csökkenti az Alzheimer-kórban szenvedőknél előforduló káros vegyület mértékét. Javítja az emésztést és mérsékli a gyomor irritációját, ezáltal megakadályozza a gyomorbaj kialakulását. Továbbá a koleszterinszintet is csökkenti. Magas C-vitamin tartalma gátolja a leégést, mivel véd a káros UV sugarak hatásától, anyagcsere gyorsító, ezért bőrregeneráló hatású is.

Ízletes Pölöskei szörpöket nem csak üdítően frissítőek, a benne található gyümölcsök az egészségmegőrzésben is segítenek.