Milotai ásványvíz orvosszakértői vélemény összegzés

milotai-uj-minAz elvégzett kémiai analízis azt igazolta, hogy a K-11 kataszterszámú kút vize semmiféle kóros kémiai fizikai vagy bakterológiai-szervezetet károsító elemet nem tartalmaz. A benne rejlő elemek szervi-emésztő rendszeri, vizelet kiválasztási, érrendszeri-károsodást, kóros lerakódást nem okoz. Sőt az alacsony iontartalom bizonyos mértékű szervezeti funkciók serkentésével stimuláló jellegű. Bár a hazai vizek zöme 30celsius fok feletti Japán, Új-Zéland, Izland és Olaszország után termálvizek szempontjából a világon az 5. helyet foglaljuk el. Ez a víz, kivételesen 12.6 celsius fokával az országban mondhatni egyedül álló szerepet tölt be.

A palackozott vízben lévő kémiai elemek igen alacsony határértéke lehetővé teszi, hogy kisgyermekek akár csecsemők is fogyaszthatják.

Ez a vadozus vizek csoportjába sorolható víz, minimális iontartalmával nem csak a szervek és a szervezeti funkciók stimulálására, a fizikai állapot fenntartására alkalmas, hanem kiváló íze miatt is a legkiválóbb ásványvizek közé sorolható, palackozott ásványvízként történő forgalmazása javasolt.

igazsagugyi_orvosszakertoi_velemeny